Funkaround е Варненска Фънк-рок група, датираща от 2010 година. Основател е Агоп Агопян. В днешния си състав групата включва Агоп Агопян- китара, Николай Христов (Кайо) – Бас, Тихомир Маринов- вокал и Иво Стамболиев-ударни. Стилът на Групата е Фънк, но включва и много елементи от Рок, Джаз и Хип-Хоп музиката.


За годините музициране авторската банда има записани 2 албума , първият от които в Радио Варна и е свирила на много фестивали в България- Spirit Of Burgas, Узана Поляна Фест, Фънсити, Тринити Фест В.Търново и др, както и в най-големите клубове в страната.
Песните им са динамични и екплозивни, понякога нежни и докосващи, а романтичните текстове често резонират с мощни, бързи и танцувални китарни рифове. Песните им са посветени на морето, изгубената и невъзможната любов, приятелството, бензинът в кръвта и мечтите за по-красив и справедлив свят. Социални, лични и пълни с динамика и позитивизъм Функараунд ще Ви накарат да мечтаете, плачете, да се екзалтирате, но най- вече много, много да танцувате!